Controleer verdachte bestanden met 20 virusscanners tegelijk

Controleer verdachte bestanden met 20 virusscanners tegelijk
Nieuws - ICT

JottiqIeder antivirusprogramma ziet wel eens iets over het hoofd, maar je kan die pakketten natuurlijk maar moeilijk allemaal installeren. Of toch? Want dat is eigenlijk een beetje wat er gebeurt wanneer je de gratis tool JottiQ op je computer loslaat.

Voor alle duidelijkheid: JottiQ biedt zelf geen antivirusoplossing. Het programma fungeert vooral als doorgeefluik voor Jotti’s Malware Scan, een online dienst waar je verdachte bestanden kan laten controleren door ze te uploaden. Er zijn wel meer sites die zo’n service bieden, maar wat Jotti bijzonder maakt is dat je files door zo’n twintig verschillende scanners tegelijk worden geïnspecteerd. Daaronder heel wat klinkende namen als Bitdefender, F-Secure, AVG en Kaspersky.

Hoewel je dus ook rechtstreeks naar Jotti’s Malware Scan kan surfen, heeft de tool JottiQ een aantal voordelen. Om te beginnen ondersteunt het programma drag & drop: sleep het verdachte object gewoon even naar het witte venster, en de virusscanners schieten vanzelf in gang. Bovendien kan je meerdere files na elkaar laten scannen door ze aan de Queue (of wachtrij) toe te voegen en zelfs tot drie bestanden simultaan laten inspecteren.

Mocht JottiQ inderdaad malware aantreffen in een van je bestanden, kijk dan eerst even wélke antivirusprogramma’s alarm slaan. Is het er maar één, dan gaat het waarschijnlijk om een vergissing of om een iets te overijverige scanner. Rinkelen er meer belletjes, dan kan je het betreffende bestand best meteen verwijderen en je computer grondig ontsmetten. Dat lukt zoals gezegd niet met JottiQ zelf, dus daar zul je de hulp van een volwaardig security-programma voor moeten inschakelen.

Tot slot nog dit: JottiQ hanteert een limiet van 25 megabyte. Grotere bestanden kan je niet uploaden. Verder moet je tijdens de installatie wellicht nog wat aanvullende software van Microsoft downloaden, maar dat wijst helemaal zichzelf uit.

 
© 2003 - 2023 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard