CMS websites
Home > Diensten > Websites > CMS Websites

Een website hoeft niet alleen maar een mooi visitekaartje van uw bedrijf te zijn, maar kan ook ergens toe dienen, een degelijke inhoud bevatten. Dit biedt een meerwaarde aan uw bestaande klanten en kan natuurlijk ook weer nieuwe klanten aantrekken. Daarom is het belangrijk dat u zelf de inhoud van uw website op een gemakkelijke manier kunt beheren. Dit is mogelijk door het gebruik van een CMS website.

CMS staat voor: “content management system.” Vrij vertaald is dit dus een website beheer systeem, een website die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis teksten, afbeeldingen, documenten en gegevens op Internet kunnen publiceren.

cms.jpgDit is vooral van belang voor websites waarvan de inhoud regelmatig wordt aangepast, en de inhoud in een vaste lay-out wordt gepresenteerd aan de bezoekers. U beheert dus zelf uw website via een administratie gedeelte waar u op inlogt met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Websites zoals Netlog, Spaces, Kapaza of Ebay zijn dus ook allemaal CMS systemen.

Het voordeel van CMS websites is dat ze veel goedkoper zijn in onderhoud, u hoeft niet elke keer als u iets wilt aanpassen een webdesigner in te schakelen. Als u na verloop van tijd het uitzicht van uw CMS website wilt veranderen kan dit erg gemakkelijk door enkele bestanden aan te passen.

Men moet dus niet (zoals bij een HTML website) de gehele website pagina per pagina aan te passen. Verder zijn de meeste CMS Systemen makkelijk uitbreidbaar met allerlei Componenten en Modules die het mogelijk maken allerlei extra functies toe te voegen aan de website. Zoals bijvoorbeeld een: Webshop, Fotoalbum, Gastenboek, Weblog, Forum, Nieuwsrubriek enzovoort...

Het nadeel van CMS websites is dat ze ingewikkelder zijn dan HTML Websites waardoor ze duurder zijn in aankoop. Ze vergen meer van de webserver waar ze opstaan, en men dient ze dus op goede webhosting te herbergen.

Omdat niet elke ondernemer tijd en/of zin heeft om zijn website te updaten en onderhouden bieden wij ook u natuurlijk ook nog steeds de mogelijkheid aan om uw CMS website helemaal door ons te laten beheren.
 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard