De slimste toetsencombinaties voor Windows 8

De slimste toetsencombinaties voor Windows 8
Nieuws - ICT

Win8tipsHoewel Windows 8 zich uitstekend via ‘touch’ laat bedienen, gaat er soms niks boven een goeie ouderwetse toetsencombinatie. We zetten de handigste sneltoetsen voor het nieuwe besturingssysteem even voor je op een rij.

• Zoekfunctie: om dingen terug te vinden in Windows 8 kun je – vanaf het startscherm – gewoon beginnen met typen. Handig is dat je zoekresultaten meteen opgesplitst worden in Apps, Instellingen en Bestanden.

• Vergroten/verkleinen: met Ctrl + het scrolwieltje van de muis zoom je eenvoudig in- of uit op de apps op je startscherm of andere informatie. De combinatie van Ctrl en de plus- of mintoets heeft hetzelfde resultaat.

• De meeste shortcuts voor Windows 8 bestaan uit combinaties met de Windows-toets (het vlaggetje). Houd die dus ingedrukt en druk daarna op de volgende knop(pen):

+C: opent de zogeheten charms-bar, de balk aan de rechterkant van je scherm die toegang biedt tot de belangrijkste onderdelen van Windows 8.

+H, +I, +K: geven rechtstreeks toegang tot een zeker onderdeel uit de charms-bar, namelijk de functies Delen, Instellingen en Apparaten.

+Spatiebalk: een snelle manier om de invoertaal en de toetsenbordindeling te veranderen.
+Ctrl +Spatiebalk: schakelen tussen de twee laatst gebruikte invoermethodes.

+Tabtoets: bladeren door de openstaande applicaties (die op dat moment als thumbnails in beeld verschijnen). Je kan een app op deze manier ook eenvoudig beëindigen: klik daarvoor met de rechter muisknop op de voorvertoning en kies voor Sluiten.

Met bovenstaande toetsencombinaties kan je al heel wat tijd besparen. Windows kent echter nog tientallen andere shortcuts, die vaak al heel wat versies meegaan. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen we je naar deze pagina.

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard