Filmproducent: BitTorrent piraten zorgen voor meer exposure

Home > Sitemap

Een paar dagen geleden verscheen de film "The Inner Room" op BitTorrent. Waar sommige filmproducenten dat als een bedreiging zien, is voor producent Mark Diestler precies het tegenovergestelde. Al maanden was hij aan het wachten tot piraten de film op zouden pakken, en nu de film uit is ziet hij de film extra exposure krijgen. De film is nu namelijk de top 250 van de IMDb movie meter binnen gekomen.

Bedrijven als Brein & de MPAA claimen vaak dat piraterij niet alleen de grote studios treft, maar ook de kleinere onafhankelijke producties. Maar volgens producent Mark Diestler is het niet zo zwart en wit. Vorige week verscheen zijn film "The Inner Room" online, en zoals zo vaak het geval is werd deze door duizenden gedownload en weer gedeeld op BitTorrent.

Binnen 24 uur hadden 5.000 mensen een kopie te pakken zonder daarvoor te betalen. Voor sommige filmproducenten is dit een doomscenario, maar Diestler is daar duidelijk niet mee eens, hij ziet al deze BitTorrent downloads als een goede manier om exposure voor de film te krijgen die hem bloed, zweet en tranen gekost hebben om te maken.

"Ik heb veel liever 500.000 downloads dan 5.000, al zal onze distributeur daar anders over denken. Het ergste dat kan gebeuren met een kleine film, iedere film eigenlijk, is te vervallen in vergetelheid. 500.000 mensen kunnen hem downloaden en de film haten, maar in mijn gedachten is dat beter dan er helemaal niets over te horen," aldus Diestler tegenover TorrentFreak.

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard