Nieuws


Ontdek de controversieelste app van de week
Nieuws - ICT
vrijdag, 18 januari 2013 00:53

NraDe meest controversiële app van de week is de vuurwapen-applicatie  NRA: Practice Range. De National Rifle Association (NRA) is de vuurwapenlobby in de VS die eens te meer in opspraak is geraakt na de zoveelste moordpartij in een school. 

Het is niet honderd procent duidelijk dat de app wel degelijk van de NRA komt, maar ze bevat links naar de officiële site van de organisatie, over wapenveiligheid, nieuws, jacht en wetgeving. 

De app is gratis, maar indien je wil 'oefenen' met bijkomende wapens, moet je wel betalen. Je kan schieten op binnen- en buitenschietstanden. 

Om heel eerlijk te zijn, er zijn veel gewelddadigere mobiele games te vinden dan dit. Toch is er een petitie op gang gekomen om de app te laten verwijderen, omdat de timing voor velen stuitend is - in volle debat over strengere wapenwetgeving en na de Sandy Hook moordpartij. Bij de wapens die je kan gebruiken zijn er militaire wapens en geweren voor sluipschutters. 

De rating is 12+ wegens frequent, intens en realistisch geweld. Aanvankelijk was de leeftijdsindicatie 4+, maar dat vond Apple na de losbarstende kritiek blijkbaar al te gortig. 

Maar is het nu eigenlijk een goede game? Er is tamelijk wat kritiek, met name dat er weinig echt te leren valt over wapens, maar het hele debat wordt overheerst door intense politieke en culturele gevoeligheden. 

Media apps

Nogal wat nieuwsapps gebruiken je sociale netwerken op Facebook en Twitter om op basis daarvan je persoonlijk magazine samen te stellen. Meest bekend en beroemd is Flipboard. Newswhip is een iOS app die niet enkel uw online contacten scant, maar 'een miljard' gebruikers van Facebook en Twitter. Welke verhalen delen en 'liken' die? Het drukst besproken nieuws wordt je door deze app voorgeschoteld.

Je kan selecteren op basis van onderwerpen of land, maar België scoort nog niet hoog genoeg om als apart land te worden vermeld, je zal het moeten stellen met 'Europe'.

De uitgever van Rolling Stone, Wenner Media, zei twee jaar geleden nog dat uitgevers die op de iPad publiceerden dat deden uit waanzin, een gevoel van onveiligheid en vrees, zo herinnert Doug Drinkwater ons op Mashable. Tijden veranderen, en nu staat Rolling Stone op de iPad. Het is niet gratis, maar je kan het magazine wil een maand lang gratis uitproberen. De tabletversie is geïntegreerd met iTunes, zodat je de besproken muziek ook onmiddellijk kan beluisteren en kopen. De app baadt uiteraard in de 'look and feel' van de print publicatie. 

Foto en Video

PicView voor iPad  is een Belgische creatie. De iOS app laat toe commentaar in te spreken bij een foto, en daarbij ook dingen op de foto aan te duiden (te omcirkelen bijvoorbeeld). De foto & geluidsopname kan worden gedeeld op Facebook, Twitter en een PicView-pagina maar kan net zo goed worden gemaild. Er kunnen ook filters en frames worden gebruikt voor het beeld. 

Er is een patent aangevraagd en het is de bedoeling ook bedrijfstoepassingen te ontwikkelen en uit te breiden naar videobeelden. 

Het is een heel mooi idee en de app werkt behoorlijk, maar kan misschien wel wat meer uitleg gebruiken. 

Gratis

Van België naar Frankrijk: AppGratis wordt gemaakt in Parijs en helpt u nieuwe apps ontdekken. Het team van AppGratis bespreekt niet alleen een app, ze zetten de ontwikkelaar van die app er ook toe aan die app gedurende 24 uur gratis aan te bieden of tegen een heel forse korting. Of, wanneer de app freemium is, slepen ze andere toegiften in de wacht.

Voor de app-ontwikkelaar is het een manier om veel aandacht te krijgen, voor AppGratis een manier om veel gebruikers te krijgen - zolang de besprekingen correct zijn - en geld te verdienen. Blijkbaar hebben ze succes: het bedrijf achter de app haalde net 13,5 miljoen dollar op. De talenkennis van het team is een sterk punt en ze zijn trots op hun 7 miljoen gebruikers en razendsnelle groei. 

Ik ben er mij van bewust dat het deze week iOS-apps waren die ik besprak, volgende week probeer ik breder te gaan! Zie ook onze overzicht op www.tijd.be/apps

Update: De Rolling Stone app bevindt zich plots niet meer in de Belgische app-winkel, wel in de Amerikaanse. Afwachten dus of hij terugkeert... 

 
Nooit meer je bagage kwijt met de Trakdot
Nieuws - ICT
maandag, 21 januari 2013 12:32

TrakdotWereldwijd raken er op luchthavens jaarlijks zo’n 26 miljoen stuks bagage verloren. Als jouw koffer daar onverhoopt een keer bij zit, dan is dat vaak het begin van een paar hele onzekere uren of zelfs dagen. De Trakdot brengt daar binnenkort verandering in. Met dit toestel en de bijbehorende smartphone-app weet je te allen tijde waar je bagage uitspookt. Je krijgt zelfs netjes een seintje als je koffer op de band valt.

De Trakdot is een licht en compact zendertje dat makkelijk in elke bagage past. Het toestel werkt op twee AA-batterijen en communiceert via het gewone gsm-netwerk met de smartphone van de eigenaar. Omdat het apparaatje zichzelf automatisch uitschakelt tijdens het opstijgen en landen, heeft de luchthavenbeveiliging er in principe geen problemen mee. In Amerika, waar het toestel vandaan komt, raakte de Trakdot alvast moeiteloos door de strenge keuring van de FAA (Federal Aviation Administration). De verwachting is dan ook dat het handige toestel, wanneer het in april op de markt komt, overal wordt toegestaan.

Trakdot-gebruikers met een iPhone of Android-device kunnen het traject van hun bagage straks in real-time volgen via een speciale app. Heb je een minder geavanceerde telefoon, dan houdt het systeem je desgewenst via sms of e-mail op de hoogte. Daar heb je je verloren bagage uiteraard nog niet mee terug, maar je beschikt wel over de informatie waarmee het luchthavenpersoneel je koffers sneller kan opsporen. “Bovendien zorgt Trakdot voor een stuk gemoedsrust”, stelt CEO Harry Steck. “Recent onderzoek van de International Air Transport Association wees uit dat 81 procent van alle reizigers geld wil uitgeven aan een apparaatje dat hen in staat stelt om hun bagage te traceren.”

De Trakdot heeft nog enkele andere interessante features. Na het landen krijg je bijvoorbeeld onmiddellijk te horen of je bagage wel samen met jou de eindbestemming heeft bereikt. Bovendien hoef je niet langer minutenlang naar de bagageband te staren: zodra jouw koffer op de band rolt (lees: tien meter of minder bij jou vandaan is) stuurt de Trakdot via Bluetooth netjes een berichtje naar je telefoon. Geniaal!
In de Verenigde staten gaat het apparaatje ongeveer vijftig dollar kosten, naast een eenmalige activatiekost van negen dollar en een jaarlijks service-abonnement van dertien dollar. Wanneer de Trakdot naar Europa komt is nog niet bekend.

 
VRT lanceert nieuwe online radioplayer
Nieuws - ICT
vrijdag, 18 januari 2013 11:08

Radio+De VRT heeft deze week een beta-versie gelanceerd van Radio+, een nieuwe applicatie om online naar de openbare radiozenders te luisteren. Dat zijn niet alleen de klassieke fm-zenders, maar ook de digitale zenders: Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, MNM Hits, Klara Continuo & Nieuws+.

De verschillende radionetten van de VRT hadden al wel een eigen radioplayer, maar de nieuwe applicatie brengt die allemaal samen in een visueel en contectueel verrijkte omgeving. Zo kan je zien welke artiest er momenteel gespeeld wordt, welk programma bezig is of welke nieuwsitems actueel zijn. De player biedt ook de mogelijkheid om te reageren op radio-uitzendingen via Facebook, Twitter en email.

Het nieuwe platform werd ontwikkeld door de Gentse online studio Little Miss Robot. De nieuwe website kan gebruikt worden op computers, tablets en smartphones. Mobiele applicaties voor iPhone en Android zijn in volle ontwikkeling en worden nog dit voorjaar verwacht.

Wim De Preter

 
De slimste toetsencombinaties voor Windows 8
Nieuws - ICT
maandag, 21 januari 2013 15:06

Win8tipsHoewel Windows 8 zich uitstekend via ‘touch’ laat bedienen, gaat er soms niks boven een goeie ouderwetse toetsencombinatie. We zetten de handigste sneltoetsen voor het nieuwe besturingssysteem even voor je op een rij.

• Zoekfunctie: om dingen terug te vinden in Windows 8 kun je – vanaf het startscherm – gewoon beginnen met typen. Handig is dat je zoekresultaten meteen opgesplitst worden in Apps, Instellingen en Bestanden.

• Vergroten/verkleinen: met Ctrl + het scrolwieltje van de muis zoom je eenvoudig in- of uit op de apps op je startscherm of andere informatie. De combinatie van Ctrl en de plus- of mintoets heeft hetzelfde resultaat.

• De meeste shortcuts voor Windows 8 bestaan uit combinaties met de Windows-toets (het vlaggetje). Houd die dus ingedrukt en druk daarna op de volgende knop(pen):

+C: opent de zogeheten charms-bar, de balk aan de rechterkant van je scherm die toegang biedt tot de belangrijkste onderdelen van Windows 8.

+H, +I, +K: geven rechtstreeks toegang tot een zeker onderdeel uit de charms-bar, namelijk de functies Delen, Instellingen en Apparaten.

+Spatiebalk: een snelle manier om de invoertaal en de toetsenbordindeling te veranderen.
+Ctrl +Spatiebalk: schakelen tussen de twee laatst gebruikte invoermethodes.

+Tabtoets: bladeren door de openstaande applicaties (die op dat moment als thumbnails in beeld verschijnen). Je kan een app op deze manier ook eenvoudig beëindigen: klik daarvoor met de rechter muisknop op de voorvertoning en kies voor Sluiten.

Met bovenstaande toetsencombinaties kan je al heel wat tijd besparen. Windows kent echter nog tientallen andere shortcuts, die vaak al heel wat versies meegaan. Voor een uitgebreid overzicht verwijzen we je naar deze pagina.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard