Nieuws


Maak online een professionele foto van jouw website of app
Nieuws - ICT
dinsdag, 22 januari 2013 17:15

PlaceitHeb je een nieuwe website of app ontwikkeld en wil je die op een fraaie manier aan de buitenwereld presenteren? Dan kan je natuurlijk een professionele fotograaf en een model inhuren. Het internet biedt sinds kort echter een mooi en gratis alternatief: PlaceIt.

PlaceIt is een origineel zijproject van Breezi.com, een Amerikaanse webdienst waar je je eigen site kan ontwerpen en publiceren. Je vindt er ruim veertig foto’s van smartphones, tablets, desktopcomputers en laptops tegen een realistische achtergrond. Alle belangrijke toestellen zijn vertegenwoordigd: iPhones en iPads, Android-telefoons en -tablets, Windows Phones, pc’s en Macs. Wat de foto’s bijzonder maakt is dat je de (lege) schermen van de toestellen heel eenvoudig kan ‘opvullen’ met een screenshot van jouw website of app. PlaceIt geeft keurig de aanbevolen resolutie weer, maar bij tablets en smartphones komt die doorgaans gewoon overeen met de standaardafmetingen van een schermafbeelding.

Meestal volstaat het om je screenshot via drag & drop op het lege scherm te laten vallen. Ondersteunt je browser die mogelijkheid niet, dan kan je gebruik maken van de knoppen Upload Image en Grab Screenshot From URL (om het beeldmateriaal te importeren vanaf een webadres). De resultaten van PlaceIt zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Dat geldt zeker voor de foto’s waarop een ‘model’ de toestellen bedient en zijn/haar vinger soms levensecht boven de app of website lijkt te zweven. Om je productshot te bewaren: klik met de rechter muisknop op de foto en selecteer ‘Afbeelding opslaan als’.

Screenshots maken? Zo doe je dat
• iPhone/iPod/iPad: houd de home- en powerknop eventjes gelijktijdig ingedrukt.
• Android: druk tegelijk op volume omlaag en de powerknop (Android 4.0 of hoger vereist). Als dat niet werkt, probeer dan de home- en de powerknop.
• Windows Phone 8: houd gelijktijdig de thuisknop (met het Windows-vlaggetje) en de powerbutton ingedrukt.
• Windows-pc: druk op de PrintScreen-toets.
• Mac OS X: gebruik de toetsencombinatie Cmd-Shift-3.

 
Gratis wifi nu!
Nieuws - ICT
vrijdag, 25 januari 2013 10:48

Deze week laten we je zien hoe je ook in het buitenland gratis kan surfen met je smartphone, je taken beheren en antwoorden krijgen op al je vragen. Daarnaast gaan we op zoek naar een goede manier om tientallen sites (en hun nieuwsberichten) te volgen en laten we ons verleiden tot een spelletje Temple Run.

Wififinder

Dan heb je zo'n gesofisticeerde smartphone, maar vervolgens blijkt internetten in het buitenland onoverkomelijk duur te zijn. Ook wanneer dat buitenland niet verder is dan net over de grens in Nederland bijvoorbeeld. 

Maar er komt verbetering in deze Europese toestanden. De Ne­der­land­se ope­ra­tor KPN stapt mee in het sys­teem van wi­fi-de­len van Fon. Daar­door kun­nen Belga­com-klan­ten gra­tis sur­fen in Ne­der­land.

Ook in het binnenland is er verbetering. 

Sinds ruim een jaar zijn er let­ter­lijk hon­derd­dui­zen­den hot­s­pots bij­ge­ko­men, plaat­sen waar je kan in­log­gen op het in­ter­net. In­ter­ne­tabon­nees van Belga­com of Te­le­net kun­nen sinds eind 2011-be­gin 2012 gra­tis sur­fen op het draad­lo­ze in­ter­net­net­werk van an­de­re klan­ten van hun ope­ra­tor, waar ze zich ook mogen be­vin­den.

Dat sys­teem werkt als volgt: je wifi of draad­loos in­ter­net­net­werk is nor­maal ge­zien be­vei­ligd, zodat an­de­ren je net­werk niet kun­nen ge­brui­ken. Te­le­net en Belga­com stap­pen daar­van af en delen het thuis­net­werk op in twee delen: een privége­deel­te, waar je alle ver­ant­woor­de­lijk­heid draagt, en een open­baar deel. Dat staat dan open voor men­sen die net als jij bij de­zelf­de ope­ra­tor klant zijn. Zij dra­gen alle ri­si­co's.

Voor België vind je gratis wifihotspots via de site hie­ris­gra­tis­wi­fi.​be. Voor het bui­ten­land (en ook België) kan je  de app Free Wi-Fi Fin­der downloaden (iOS en Android). De app werkt online en offline (die gegevens moet je dan wel downloaden). 

Hou er wel rekening mee dat gratis WiFi vaak staat voor gedeelde WiFi en dat je daarmee wel enig risico loopt. Zeker wanneer je inlogt op hotspots van cafés of hotels ben je nooit zeker dat je niet door een medesurfer - of zelfs de uitbater van de hotspot - afgeluisterd wordt. Alles wat je met het netwerk uitwisselt kan onderschept worden, ook wanneer de hotspot op zich beveiligd is.

Er bestaan zelfs simpele tooltjes voor smartphones die (would be) hackers toelaten te kijken wie op het netwerk ingelogd is bij Gmail, Facebook of eender welke andere dienst en zijn of haar identiteit over te nemen. Daarmee kent niemand uw wachtwoord, maar dat hoeft ook niet om bijvoorbeeld uw mails te lezen, te kijken wie uw vrienden zijn op Facebook of zelfs een update in uw naam te versturen.

U beschermen is niet zo eenvoudig, al volstaat het bijvoorbeeld wel al uw dataverkeer via een zogenaamd Virtual Private Network of VPN te sluizen. Dat maakt dat elke bit of byte die u verstuurt versleuteld wordt en dus niet zomaar in te kijken is. Misschien hebt u al zo'n VPN-account via uw werkgever. In dat geval kunt u er ook gebruik van maken wanneer u helemaal niet voor het werk aan het surfen bent. De beveiliging krijgt u er als het ware gratis bij. Indien niet kunt u beroep doen op deze gratis diensten.

Tegen uitstelgedrag

Kamp je met min of meer ernstige vormen van uitstelgedrag? Dan is de iOS-app Finish een leuke manier om daar iets aan te doen. Het is een heel eenvoudige app die je taken laat indelen voor korte, middellange en lange termijn (je kan zelf definiëren hoe lang of hoe kort die termijnen zijn). Heb je een taak gedaan, dan kan je ze eenvoudig wissen en klinkt er een triomfantelijk deuntje. Door op het logo bovenaan het scherm te klikken zie je een archief van gedane taken. 

In TechCrunch kan u lezen dat de app werd ontwikkeld door twee zestienjarigen die nu eindelijk eens hun taken op tijd wilden afhebben. 

Vraag en antwoord

De vraag- en antwoordsite Quora heeft net een nieuwe versie klaar van zijn iOS app. Opvallende vernieuwingen zijn de mogelijkheid te bloggen en nieuwe topic-pagina's. Quora was een tijdlang een echte hype. Nu is het gewoon een erg goede plaats om vragen en antwoorden uit te wisselen over technologie en innovatie. De antwoorden en reacties zijn dikwijls uitvoerig en van uitstekende kwaliteit. 

De pers, maar dan anders

Gebruik je  Google Reader om de laatste posts op sites op te volgen? Dan is de Android-app Press iets voor jou. Er is veel aandacht gegaan naar een mooi en efficiënt design. Niet zeker of Google Reader en Press iets voor jou is? Kijk dan naar dit videootje en krijg er zin in: 

The Sequels

Het erg populaire game Temple Run is ideaal om tijdens dode momenten - en wie heeft die niet - langs bodemloze afgronden te rennen en te springen waarbij je wordt achternagezeten door minder sympathieke wezens. Temple Run 2 is nu beschikbaar op Android en iOS met meer navigatie-uitdagingen (bochten! heuvels! extra karakters!) en en lijkt opnieuw erg veel succes te kennen.

Nog een sequel: ik ben nogal een fan van de persoonlijke assistent Speaktoit (iOs, Android, Windows Phone). Een avatar, naar keuze vrouwelijk of mannelijk en met verschillende outfits, blijkt vrij sterk te zijn in (Engelstalige) stemherkenning. Je kan de assistent het weer vragen, of apps te openen, het nieuws voor te lezen of zelfs iets te tweeten of op Facebook te zetten. 

In de nieuwe versie, die eerst beschikbaar is op Android, is de opvallendste verandering dat je de assistent ook nieuwe instructies kan aanleren. Daar zit wel een behoorlijk prijskaartje aan vast: 2 dollar per maand of 20 dollar jaarlijks. Ik aarzel nog... 

Raadpleeg ook ons wekelijks bijgewerkte volledige app-overzicht

 
Getest: Dragon NaturallySpeaking 12 van Nuance
Nieuws - ICT
woensdag, 23 januari 2013 12:38

Dragon1Nuance bracht zopas alweer de twaalfde versie van het spraakherkenningspakket Dragon NaturallySpeaking uit. Uiteraard herkent de software je woorden weer wat nauwkeuriger en sneller dan voorheen, maar de grootste vernieuwing is dat je voortaan ook je iApparaat of Android-device als (draadloze) microfoon kan gebruiken.

Via de gratis app Dragon Remote Microphone verander je je mobiele toestel eenvoudig in een microfoon voor NaturallySpeaking 12. Als je tenminste weet waar je tijdens de installatie op moet klikken. Ontwikkelaar Nuance zaait in de Nederlandse vertaling namelijk nogal wat verwarring. Om je een hoop tijd en frustratie te besparen: kies bij opnameapparaat niét voor (het nochtans voor de hand liggende) ‘Draagbaar audioapparaat of smartphone met recordertoepassing’, maar voor ‘Dragon-toepassing voor externe microfoon’… Toen we dat eenmaal door hadden ging de configuratie plots van een leien dakje. De software reikt je zelfs netjes een QR-code aan die je met de app kan scannen, waarna computer en smartphone elkaar – via WiFi – vlekkeloos weten te vinden. Alle lof daarvoor, maar aan de onduidelijke omschrijving van de verschillende opnameapparaten mag Nuance dringend iets doen.

Trainingsfase
Dragon3Voordat je écht met Dragon NaturallySpeaking 12 aan de slag kan moet je een gebruikersprofiel aanmaken. Daar kruipt wel wat tijd in: eerst moet je gedurende ongeveer een kwartier een tekst voorlezen (zodat de software je stem en uitspraak leert kennen) en daarna wil het programma ook nog je schrijfstijl analyseren, door je e-mails en documenten onder de loep te nemen. Die tekstanalyse is niet verplicht, maar het helpt zonder meer om de nauwkeurigheid (en dus productiviteit) van NaturallySpeaking te verbeteren. De software leert trouwens sowieso voortdurend bij van elke tekst die je dicteert en corrigeert.
Na de eerste trainingsfase brengt NaturallySpeaking 12 het er al behoorlijk goed vanaf. In de lap tekst die we dicteren staan nauwelijks fouten; hooguit een keer een verkeerd gespelde naam of enkele losse woorden die de software – door de gelijkaardige klank – als één woord interpreteert. Niet dat die accuratesse ons verbaast. De vorige versie werkte al uitstekend en in deze editie is de spraakherkenning volgens Nuance nog eens tot vijftien procent nauwkeuriger geworden.

'Zet maar op Facebook'
Je gebruikt NaturallySpeaking 12 overigens niet alleen om tekst in te voeren. Met opdrachten als ‘Open Mijn Documenten’, ‘Klik minimaliseren’ en ‘Start Internet Explorer’ kan je er ook grotendeels je computer mee bedienen. Nieuw en erg handig in dat opzicht zijn de speciale internetcommando’s. Je kan het zo gek niet bedenken, of de software voert de opdracht voor je uit: ‘Zoek op Wikipedia naar Barack Obama’, ‘Zoek op de kaart naar Mali’, ‘Post dit op Facebook/Twitter’ … het werkt allemaal. Behalve voor de belangrijkste browsers biedt de nieuwe versie 12 ook speciale ondersteuning voor de webgebaseerde e-mailprogramma’s Gmail en Outlook.com (voorheen Hotmail). Een uitgebreide interactieve tutorial plus een ‘tip van de dag’, geen overbodige luxe om alle mogelijkheden van het pakket te leren kennen, maken het plaatje compleet.

Er bestaan twee versies van de software: NaturallySpeaking Home (€ 99) en de door ons geteste Premium-editie (€ 149). Extra’s van het duurdere pakket zijn onder meer integratie met Excel en PowerPoint, drie extra dicteertalen (Engels, Frans en Duits), ondersteuning van 16kHz (breedband) Bluetooth-headsets en de mogelijkheid om notities op te nemen met een digitale spraakrecorder of iOS-apparaat voor automatische transcriptie wanneer je weer aan je pc zit.

 
Neem je Spotify-playlists mee naar Deezer (en vice versa)
Nieuws - ICT
maandag, 28 januari 2013 12:53

SpotdeezTerwijl we voor ons gsm-abonnement tegenwoordig massaal voor het messcherpe aanbod van de concurrent kiezen, zijn klanten van een streaming-muziekdienst min of meer gedwongen om merktrouw te blijven. Hun zorgvuldig aangelegde muziekbibliotheek en -afspeellijsten zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met één ecosysteem. Gebruikers van Spotify en Deezer hoeven echter niet te wachten tot de Europese Commissie daar eens tegen optreedt. Via een achterdeurtje kunnen zij vandaag al eenvoudig overstappen.

Er zijn verschillende goede redenen om op een bepaald moment van muziekdienst te wisselen. Denk aan het muzikale aanbod dat nét iets anders is, de Spotify-voucher die je voor je verjaardag kreeg (terwijl je bij Deezer zit) of het gratis Deezer-account bij je nieuwe Belgacom-abonnement (terwijl je voorheen Spotify gebruikte). Om de afspeellijsten van de ene muziekdienst naar de andere over te hevelen, heb je om te beginnen een exporteerfunctie nodig. In Deezer en Spotify zelf vind je die feature (uiteraard) niet, maar met de volgende twee websites is dat obstakel makkelijk te omzeilen.

Van Spotify naar Deezer
Spotify-playlists naar Deezer versluizen doe je in een handomdraai met de gratis tool Spotizr:
• Klik in de Spotify-applicatie met de rechter muisknop op de gewenste afspeellijst en kies voor Spotify-URL kopiëren.
• Ga naar Spotizr, log in met je Facebook-account, plak de link in het daarvoor bestemde invoerveld en klik op Import. De afspeellijst verschijnt dan automatisch in Deezer. Hou er wel rekening mee dat bepaalde nummers wellicht niet meer beschikbaar zijn, om de simpele reden dat ze niet in de catalogus van de andere muziekdienst zitten.

Van Deezer naar Spotify
Om over te stappen van Deezer naar Spotify gebruik je de (voorlopig alleen Franstalige) website UseSpotify:
• Open Deezer.com in je webbrowser en klik op de gewenste afspeellijst.
• Klik rechts op de knop Delen. In het nieuwe venster dat dan verschijnt zie je bovenaan de URL van de playlist te staan. Die zou je in principe in z’n geheel in UseSpotify moeten kunnen plakken, maar dat lukte bij ons niet altijd. Met het ID-nummer van de afspeellijst (dat zijn de cijfers aan het einde van de link) werkt het gelukkig ook.
• Plak dus het ID-nummer in UseSpotify, druk op Convertir en klik in kolom drie op Ouvrir dans Spotify om de playlist te openen via de Spotify-applicatie.

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard