Nieuws


Synchroniseer je Android moeiteloos met iTunes
Nieuws - ICT
maandag, 05 november 2012 16:54

DoubletwistJe muziekbibliotheek beheer je met iTunes voor pc of Mac, maar je smartphone of mp3-speler is een Android? Dan is doubleTwist Player een app die niet in je collectie mag ontbreken.

doubleTwist Player lijkt op het eerste gezicht een gewone mediaspeler voor video’s en muziek, met internetradio als leuke extra, maar de ware kracht van de gratis app schuilt in de koppeling met iTunes. Daardoor kun je je Android-device net zo makkelijk met Apples muziekprogramma synchroniseren als een iPod of iPhone. Tenminste, dat is de bedoeling. Via de USB-verbinding wist de computer onze Samsung Galaxy S2 namelijk niet te vinden. Na de nodige mislukte pogingen besloten we het onszelf wat makkelijker te maken, door doubleTwist AirSync te installeren. Dat is de betaalde en luxere versie van de app (€ 4,99) die het onder meer mogelijk maakt om je media draadloos te synchroniseren via WiFi. En dat ging wel van de eerste keer goed.

Het synchronisatieproces verloopt trouwens niet via iTunes zelf, maar via het programma doubleTwist, een gratis download voor Windows en Mac OS X. Deze software neemt de mediabibliotheek van iTunes compleet over (muziek, video’s en foto’s) en stelt je ook in staat om je afspeellijsten te importeren. Eventuele sterren die je aan liedjes hebt toegekend, blijven netjes behouden.

Een interessante extra van de app is de mogelijkheid om je muziek draadloos naar een Apple TV te streamen, via AirPlay. Iets wat doorgaans voorbehouden is aan iOS-toestellen. Opgelet: Mac-gebruikers die hun Android-toestel (bekabeld) willen synchroniseren met doubleTwist Player, moeten in sommige gevallen eerst even de gratis tool Android File Transfer installeren.

 
Controleer verdachte bestanden met 20 virusscanners tegelijk
Nieuws - ICT
woensdag, 31 oktober 2012 17:58

JottiqIeder antivirusprogramma ziet wel eens iets over het hoofd, maar je kan die pakketten natuurlijk maar moeilijk allemaal installeren. Of toch? Want dat is eigenlijk een beetje wat er gebeurt wanneer je de gratis tool JottiQ op je computer loslaat.

Voor alle duidelijkheid: JottiQ biedt zelf geen antivirusoplossing. Het programma fungeert vooral als doorgeefluik voor Jotti’s Malware Scan, een online dienst waar je verdachte bestanden kan laten controleren door ze te uploaden. Er zijn wel meer sites die zo’n service bieden, maar wat Jotti bijzonder maakt is dat je files door zo’n twintig verschillende scanners tegelijk worden geïnspecteerd. Daaronder heel wat klinkende namen als Bitdefender, F-Secure, AVG en Kaspersky.

Hoewel je dus ook rechtstreeks naar Jotti’s Malware Scan kan surfen, heeft de tool JottiQ een aantal voordelen. Om te beginnen ondersteunt het programma drag & drop: sleep het verdachte object gewoon even naar het witte venster, en de virusscanners schieten vanzelf in gang. Bovendien kan je meerdere files na elkaar laten scannen door ze aan de Queue (of wachtrij) toe te voegen en zelfs tot drie bestanden simultaan laten inspecteren.

Mocht JottiQ inderdaad malware aantreffen in een van je bestanden, kijk dan eerst even wélke antivirusprogramma’s alarm slaan. Is het er maar één, dan gaat het waarschijnlijk om een vergissing of om een iets te overijverige scanner. Rinkelen er meer belletjes, dan kan je het betreffende bestand best meteen verwijderen en je computer grondig ontsmetten. Dat lukt zoals gezegd niet met JottiQ zelf, dus daar zul je de hulp van een volwaardig security-programma voor moeten inschakelen.

Tot slot nog dit: JottiQ hanteert een limiet van 25 megabyte. Grotere bestanden kan je niet uploaden. Verder moet je tijdens de installatie wellicht nog wat aanvullende software van Microsoft downloaden, maar dat wijst helemaal zichzelf uit.

 
Al dat gechat beu? Zo blijf je onzichtbaar op Facebook
Nieuws - ICT
maandag, 05 november 2012 12:07

FacebookchatJe hebt er vast ook wel een paar: Facebook-contacten die jou, zodra ze je online zien komen, onmiddellijk vastklampen voor een chat. Heb je daar op dat moment geen zin in of tijd voor, weet dan dat je jezelf vrij eenvoudig ‘onzichtbaar’ kunt maken.

Vaak wil je op Facebook alleen maar even meegluren naar wat er in andermans ‘spannende’ leven gebeurt. Snel door wat statusupdates scrollen en dan weer weg, want er moet ook nog gewerkt worden. Een chat is dan wel het laatste wat je kunt gebruiken, maar voor je het weet hang je eraan en doe je je sociale verplichting. Resultaat: weer vijf minuten verkwanseld.

Facebook biedt gelukkig een paar instellingen om het chatgedeelte van het sociale netwerk helemaal naar je hand te zetten. Om te beginnen, maar die oplossing is nogal rigoureus, kun je de chatmodule volledig uitschakelen. Ga daarvoor naar de Opties van de chatbalk (het tandwieltje helemaal rechts onderaan in de browser) en kies voor Chat uitschakelen.
Voor een meer verfijnde methode kies je in het uitklapmenu beter voor voor de Gevanceerde chatinstellingen. Daarmee kan je heel precies aangeven welke contacten (of groepen van contactpersonen) met jou mogen chatten en welke niet. Er zijn twee mogelijkheden die op het eerste gezicht precies hetzelfde doen:
Chat inschakelen voor alle vrienden behalve…
Chat alleen voor bepaalde vrienden uitschakelen…

Een vertaalfout van Facebook, zowaar, want in werkelijkheid is optie twee natuurlijk bedoeld om de chat enkel voor bepaalde contacten ín te schakelen. Vrienden toevoegen of uitsluiten gaat heel makkelijk; zodra je begint te typen vult Facebook de namen automatisch aan. Uiteraard kun je de gemaakte instellingen altijd weer terugdraaien, via dezelfde Geavanceerde chatinstellingen.

Overigens is het ook mogelijk om een contactpersoon tijdens een chatsessie het zwijgen op te leggen, via het geopende chatvenster. Klik hiervoor op het tandwiel (bovenaan het venstertje) en vervolgens op Chat voor ‘naam contactpersoon’ uitschakelen. Persoonlijk raden we je deze weinig subtiele manier van boycotten echter niet aan.

 
Bijeenkomsten van Joomla! gebruikersgroepen in juli
Nieuws - Joomla
maandag, 02 juli 2012 11:00

In juli zullen er Joomla gebruikersgroep bijeenkomsten plaatsvinden in Amsterdam, Assen, Enschede, 's-Hertogenbosch en Rotterdam. Doe Joomla kennis op, deel jouw kennis en leer andere Joomla gebruikers kennen.

Iedereen is van harte welkom op een van de bijeenkomsten, van beginnende Joomla gebruikers tot ervaren ontwikkelaars. De toegang is in de meeste gevallen gratis, soms worden nog de kosten voor de zaalhuur gedeeld door de bezoekers. Als er geen gebruikersgroep bij jou in de buurt zijn kan je op het forum kijken of er genoeg interesse is voor het starten van een nieuwe groep, reeds diverse topics staan hierover in het forum! Hopelijk mogen we je binnenkort (weer) op een van de bijeenkomsten verwelkomen!

gebruikersgroepen

Maandag 2 juli, 19.30 uur: regio Assen (NoNumber extensies)

jc-gebruikersgroep-assenInmiddels hebben we er allemaal wel van gehoord: de extensies van NoNumber.Peter van Westen gaat een aantal interessante extensies die hij in de loop van de afgelopen 5 jaar gemaakt heeft met ons bespreken. Het zijn er inmiddels meer dan 20 en daarvan staan er inmiddels tenminste 12 in de top 100 van de Joomla! Extensions site. Hij laat ons zien wat je er allemaal mee kunt. Kijk op de site www.nonumber.nl daar zie je ze allemaal. En kom maar op met je vragen.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Maandag 2 juli, 19.30 uur: regio 's-Hertogenbosch (Verleiden op internet)

jc-gebruikersgroep-s-hertogenboschBespreken van onderwerpen uit het boek Verleiden op internet van Aartjan van Erkel.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 3 juli, 20.00 uur: regio Amsterdam (Website optimalisatie)

jc-gebruikersgroep-amsterdamDe snelheid van een website wordt steeds belangrijker. Enerzijds voor de gebruiksvriendelijkheid, wat weer zorgt voor een hogere conversie, en anderzijds voor een goede plek in Google. Ray Bogman is al jarenlang specialist op dit gebied, en voorziet ons als gastspreker van deze avond van diverse tips om Joomla websites te optimaliseren.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 3 juli, 20.00 uur: regio Enschede (Showcases)

jc-gebruikersgroep-enschedeDeze laatste bijeenkomst hebben we afgesproken dat zoveel mogelijk aanwezigen iets laten zien van wat zij het afgelopen jaar met Joomla hebben gedaan. We kennen geen valse schaamte, en dat je 'nog maar een beginner' bent is ook geen excuus! Iedereen heeft vast wel een leuke extensie, truukje, handig template. Of vertel ons hoe je een bepaald probleem hebt opgelost. Bedenk dat niet iedereen altijd dezelfde problemen, groot of klein, tegenkomt. We kunnen allemaal leren van elkaar.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

Dinsdag 24 juli, 19.00 uur: regio Rotterdam (BBQ)

jc-gebruikersgroep-rotterdamDeze zomeravond is er de mogelijkheid om elkaar eens wat anders te leren kennen. We organiseren op onze vertrouwde plek bij Dylans een barbecue. Je kunt ook familieleden, klanten of anderen meenemen. Wij nodigen website-bouwers uit onze regio uit, die ook met andere CMS-systemen werken. Uiteindelijk leveren we immers allemaal dezelfde soort producten, ook al gebruiken we iets ander gereedschap. Leuk om eens wat meer van elkaar te horen en te zien. Eventueel is er de mogelijkheid tot het geven van een korte bedrijfspresentatie. Voor vragen over je (Joomla!)website is nog steeds ruimte.

Meer informatie en aanmelden voor deze bijeenkomst

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard