Nieuws


Filmproducent: BitTorrent piraten zorgen voor meer exposure
Nieuws - ICT
vrijdag, 16 december 2011 13:13

Een paar dagen geleden verscheen de film "The Inner Room" op BitTorrent. Waar sommige filmproducenten dat als een bedreiging zien, is voor producent Mark Diestler precies het tegenovergestelde. Al maanden was hij aan het wachten tot piraten de film op zouden pakken, en nu de film uit is ziet hij de film extra exposure krijgen. De film is nu namelijk de top 250 van de IMDb movie meter binnen gekomen.

Bedrijven als Brein & de MPAA claimen vaak dat piraterij niet alleen de grote studios treft, maar ook de kleinere onafhankelijke producties. Maar volgens producent Mark Diestler is het niet zo zwart en wit. Vorige week verscheen zijn film "The Inner Room" online, en zoals zo vaak het geval is werd deze door duizenden gedownload en weer gedeeld op BitTorrent.

Binnen 24 uur hadden 5.000 mensen een kopie te pakken zonder daarvoor te betalen. Voor sommige filmproducenten is dit een doomscenario, maar Diestler is daar duidelijk niet mee eens, hij ziet al deze BitTorrent downloads als een goede manier om exposure voor de film te krijgen die hem bloed, zweet en tranen gekost hebben om te maken.

"Ik heb veel liever 500.000 downloads dan 5.000, al zal onze distributeur daar anders over denken. Het ergste dat kan gebeuren met een kleine film, iedere film eigenlijk, is te vervallen in vergetelheid. 500.000 mensen kunnen hem downloaden en de film haten, maar in mijn gedachten is dat beter dan er helemaal niets over te horen," aldus Diestler tegenover TorrentFreak.

 
Color for Facebook: 30s live zijn voor al je vrienden.
Nieuws - ICT
vrijdag, 16 december 2011 15:42
Color for Facebook: 30s live zijn voor al je vrienden.

Color for Facebook is vandaag gelanceerd. In plaats van Twitter's 140 karakters draait Color om 30 seconden video's die je kan organiseren. Vanaf nu kunnen je vrienden en familie live meekijken naar je baby die zijn eerste stapjes maakt, je vrienden weer eens dronken op straat lopen of als je de zonsondergang in volle glorie ziet ondergaan. Leuke use cases, maar werkt het in in praktijk...

 
Ringtones nog altijd big business [Infographic]
Nieuws - ICT
vrijdag, 16 december 2011 15:08
Ringtones nog altijd big business [Infographic]

Dit jaar lijken ringtones nog maar een vage herinnering te zijn. Je hebt er waarschijnlijk al jaren geen meer gedownload. Maar toch zijn ringtones, op een of andere manier, verre van dood. Ergens lopen er nog miljoenen mensen rond die nog altijd ringtones kopen alsof het nog steeds 2005 is.

De omzet van Ringtones ligt 4 keer hoger dan alles wat Spotify, Rhapsody en Pandora samen verdienen. Onderstaande infographic laat in ieder geval zien dat ringtones nog altijd business...

 
#Occupy domineert politieke jaar op Facebook
Nieuws - ICT
vrijdag, 16 december 2011 17:50
#Occupy domineert politieke jaar op Facebook

De Occupy-beweging heeft dit jaar op Facebook in de VS de politieke berichtgeving gedomineerd, aldus VentureBeat. De beweging tegen de financiƫle wereld vertegenwoordigde 25% van alle politieke berichten die op Facebook werden verspreid. Op de tweede plaats staat de dood van Osama bin Laden (17,5%), gevolgd door Barack Obama (10%), de homorechten (10%), de Arabische Lente (7,5%) en het Amerikaanse Congres, de economie en de republikeinse voorverkiezingen (5%).

Er wordt aan toegevoegd dat 62,5% van de politieke berichten afkomstig waren van traditionele mediabronnen, tegenover 37,5% voor online media en blogs. De belangrijkste bron voor de politie berichtgeving op Facebook is The Huffington Post (25,6%), gevolgd door CNN (17,9%), MSNBC (15,4%), Fox (12,8%), The Los Angeles Times (7,7%) en Slate (5%). "Facebook is een soort barometer geworden voor de onderwerpen waarin het grote publiek belang stelt," merkt Jolie O'Dell, redacteur bij VentureBeat,...

 
«StartVorige12345678910VolgendeEinde»

© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard