Nooit meer je bagage kwijt met de Trakdot

Nooit meer je bagage kwijt met de Trakdot
Nieuws - ICT

TrakdotWereldwijd raken er op luchthavens jaarlijks zo’n 26 miljoen stuks bagage verloren. Als jouw koffer daar onverhoopt een keer bij zit, dan is dat vaak het begin van een paar hele onzekere uren of zelfs dagen. De Trakdot brengt daar binnenkort verandering in. Met dit toestel en de bijbehorende smartphone-app weet je te allen tijde waar je bagage uitspookt. Je krijgt zelfs netjes een seintje als je koffer op de band valt.

De Trakdot is een licht en compact zendertje dat makkelijk in elke bagage past. Het toestel werkt op twee AA-batterijen en communiceert via het gewone gsm-netwerk met de smartphone van de eigenaar. Omdat het apparaatje zichzelf automatisch uitschakelt tijdens het opstijgen en landen, heeft de luchthavenbeveiliging er in principe geen problemen mee. In Amerika, waar het toestel vandaan komt, raakte de Trakdot alvast moeiteloos door de strenge keuring van de FAA (Federal Aviation Administration). De verwachting is dan ook dat het handige toestel, wanneer het in april op de markt komt, overal wordt toegestaan.

Trakdot-gebruikers met een iPhone of Android-device kunnen het traject van hun bagage straks in real-time volgen via een speciale app. Heb je een minder geavanceerde telefoon, dan houdt het systeem je desgewenst via sms of e-mail op de hoogte. Daar heb je je verloren bagage uiteraard nog niet mee terug, maar je beschikt wel over de informatie waarmee het luchthavenpersoneel je koffers sneller kan opsporen. “Bovendien zorgt Trakdot voor een stuk gemoedsrust”, stelt CEO Harry Steck. “Recent onderzoek van de International Air Transport Association wees uit dat 81 procent van alle reizigers geld wil uitgeven aan een apparaatje dat hen in staat stelt om hun bagage te traceren.”

De Trakdot heeft nog enkele andere interessante features. Na het landen krijg je bijvoorbeeld onmiddellijk te horen of je bagage wel samen met jou de eindbestemming heeft bereikt. Bovendien hoef je niet langer minutenlang naar de bagageband te staren: zodra jouw koffer op de band rolt (lees: tien meter of minder bij jou vandaan is) stuurt de Trakdot via Bluetooth netjes een berichtje naar je telefoon. Geniaal!
In de Verenigde staten gaat het apparaatje ongeveer vijftig dollar kosten, naast een eenmalige activatiekost van negen dollar en een jaarlijks service-abonnement van dertien dollar. Wanneer de Trakdot naar Europa komt is nog niet bekend.

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard