Synchroniseer je Android moeiteloos met iTunes

Home > Sitemap

DoubletwistJe muziekbibliotheek beheer je met iTunes voor pc of Mac, maar je smartphone of mp3-speler is een Android? Dan is doubleTwist Player een app die niet in je collectie mag ontbreken.

doubleTwist Player lijkt op het eerste gezicht een gewone mediaspeler voor video’s en muziek, met internetradio als leuke extra, maar de ware kracht van de gratis app schuilt in de koppeling met iTunes. Daardoor kun je je Android-device net zo makkelijk met Apples muziekprogramma synchroniseren als een iPod of iPhone. Tenminste, dat is de bedoeling. Via de USB-verbinding wist de computer onze Samsung Galaxy S2 namelijk niet te vinden. Na de nodige mislukte pogingen besloten we het onszelf wat makkelijker te maken, door doubleTwist AirSync te installeren. Dat is de betaalde en luxere versie van de app (€ 4,99) die het onder meer mogelijk maakt om je media draadloos te synchroniseren via WiFi. En dat ging wel van de eerste keer goed.

Het synchronisatieproces verloopt trouwens niet via iTunes zelf, maar via het programma doubleTwist, een gratis download voor Windows en Mac OS X. Deze software neemt de mediabibliotheek van iTunes compleet over (muziek, video’s en foto’s) en stelt je ook in staat om je afspeellijsten te importeren. Eventuele sterren die je aan liedjes hebt toegekend, blijven netjes behouden.

Een interessante extra van de app is de mogelijkheid om je muziek draadloos naar een Apple TV te streamen, via AirPlay. Iets wat doorgaans voorbehouden is aan iOS-toestellen. Opgelet: Mac-gebruikers die hun Android-toestel (bekabeld) willen synchroniseren met doubleTwist Player, moeten in sommige gevallen eerst even de gratis tool Android File Transfer installeren.

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard