Zoekmachine Optimalisatie
Home > Diensten > Zoekmachine Optimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie (Search Engine Optimization of SEO) is de kunst van het promoten van een website, gebruik makende van zoekmachines om uw doelpubliek te bereiken. Het is één van de meest efficiënte vormen van marketing voor uw bedrijf.

De meeste bezoekers gebruiken dagelijks zoekmachines en kijken enkel op de eerste pagina’s. SEO is daarom van ontzettend groot belang in elke zoekmarketing strategie.

Onze SEO strategie bevat:

  • Compleet website onderzoek
  • Volledige analyse van de zoekwoorden
  • Concurrentie analyse
  • Optimalisatie van individuele webpagina’s.
  • Aanmelding bij zoekmachines en directories
  • Resultaatanalyse en aanbevelingen

Contacteer ons, wij leggen u graag in detail uit wat we kunnen doen voor uw positie in Google.


 

Over Zoekmachine Optimalisatie:

statistiek.gifBovenaan staan in Google.
Sommige klanten vragen 'ik wil bovenaan staan bij Google', dan hebben ze veelbelovende advertenties gelezen van zogenaamde SEO bedrijven die beweren dat zij hun klanten supersnel 'topposities' doen bereiken of dat ze geregistreerd worden bij meer dan 500 000 zoekmachines. Maar niemand heeft absolute controle over een positie bij een zoekmachine, behalve de zoekmachines zelf. Wel zijn er een aantal dingen die men kan doen om uw positie in google op de lange termijn te verbeteren.


Zoekmachines.
Een zoekmachine is een site op het Internet waar men zoektermen (trefwoorden) kan ingeven. De zoekmachine zoekt dan het Internet af en geeft dan een lijst van sites die voldoen aan de opgezochte termenseo.gif. Veel gebruikte zoekmachines zijn google, msn en yahoo. Ongeveer 90% van de surfers maakt gebruikt van zoekmachines. En 55% van de online aankopen komen voort uit het gebruik van zoekmachines.

Eigenaars van sites doen dus hun uiterste best om gevonden te worden door de zoekmachines en om zo hoog mogelijk op de resultaten pagina's te komen. Dit noemt men zoekmachineoptimalisatie of SEO (search engine optimization).

Zoekmachine Optimalisatie
Over het algemeen kun je zeggen dat de beste optimalisatie van een website het leveren van gedegen inhoud (content) is. Uiteraard is het ook belangrijk om een goede en relevante titels en metatags aan de pagina mee te geven. Verder is het aantal links naar uw website belangrijk. Om een website toegankelijk te maken, moet men die natuurlijk allereerst eenmalig aanmelden bij zoekmachines en webgidsen.

 

Hoe bepaald een zoekmachine uw ranking.
Een goede score op een bepaald keyword (trefwoord) in de zoekmachine is het resultaat van een beoordeling van:
pagerank.jpg
1.
De inhoud van de webpagina.
2. Het aantal links naar de webpagina
3. De relevantie van de links die naar de webpagina leiden.


Stel dat je een website beheerd over "Muziek" en een website over auto's legt een link naar jouw site dan is het effect erg klein. Want de link in niet relevant. Maar stel dat een andere website over muziek een link legt naar uw webpagina dan zal het effect goed zijn. Want de link is relevant.

Zoekmachines willen de beste resultaten geven wanneer een bezoeker een zoekopdracht ingeeft. En een site, waarnaar vele andere sites linken, is hoogstwaarschijnlijk wel een goede site. Bijgevolg zal deze site hoger komen te "ranken" dan andere sites. En feitelijk houdt deze stelling steek. Mensen bouwen immers geen links naar slechte sites.

Linkbuilding
Een zeer belangrijk aspect van zoekmachine optimalisatie is het aantal links dat word aangetroffen door zoekmachines naar uw website en de kwaliteit en relevantie van deze links.Linkbuilding Een link van een bekende en hoog gewaardeerde website heeft veel meer effect dan honderd links van laag gewaardeerde websites.

Dus kwaliteit is altijd belangrijker dan kwantiteit. KMOwebsite doet ook aan linkbuilding voor haar klanten. U betaald dan per link eenmalig een bedrag, dit is geen vast bedrag omdat het van van website tot website afhangt hoe moeilijk het is om links te verkrijgen.

U kunt ons hierover contacteren en dan maken wij een vrijblijvende offerte voor u. Maar u kunt natuurlijk even goed zelf aan linkbuilding doen voor uw website. Ruil zoveel mogelijk links met vrienden, kenissen of collega's.


Ga naar http://www.iwebtool.com/backlink_checker en vul de URL van je website in. U krijgt dan een overzicht van het aantal links naar uw website.

Samenvatting.
In het kort samengevat wilt dit dus zeggen dat uw website gevuld moet worden met duidelijke en uitgebreide teksten met vaak de woorden erin waarop u gevonden wilt worden via Google, maar niet te vaak als men gewoon honderd keer achter elkaar hetzelfde woord schrijft waarop u wilt scoren word uw website uit Google verbannen want dit noemt men Spammen en dat mag niet.

Verder moet u dus zoveel mogelijk links ruilen met andere websites en het liefst nog met websites met een onderwerp dat aansluit bij het onderwerp van uw websites (relevante links) Hier kruipt ontzettend veel tijd in. U moet al deze website eigenaren mailen en vragen of ze een linkje willen ruilen. Maar u kunt ervan uitgaan dat er maar 1 op 10 terug reageert soms zelfs minder.
 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard