Windows 8-tip: Nederlands leren spreken

Home > Sitemap

Win8tipsBij de installatie van Windows 8 kan in principe weinig misgaan … behalve wanneer je de voorbije maanden hebt zitten experimenteren met de Consumer Preview van het besturingssysteem. Die sprak namelijk alleen Engels en dàt wordt tijdens de upgrade niet automatisch gecorrigeerd. In deze tip leggen we je uit hoe je Windows 8 Nederlands of eender welke andere taal leert spreken.

Windows 8 kan van huis uit met tientallen talen overweg. Om plaats te winnen levert Microsoft die niet allemaal standaard mee, maar je kan ze wel afzonderlijk downloaden in de vorm van een zogeheten Language Pack. Als je computer na de installatie Engels of een andere (ongewenste) taal spreekt en je wilt switchen naar het Nederlands, ga dan als volgt te werk:

• Typ in de Metro-interface (dat is het nieuwe startscherm met de tegels) het woord Language. Er verschijnt vanzelf een invoerveld zodra je begint te tikken.
• Klik onder het zoekvenster op Settings en daarna, links daarvan, op Add a language. Windows schakelt nu over naar de traditionele bureaubladweergave en opent het configuratiescherm.
• Onder Change your language preferences klik je nogmaals op Ad a language. Je krijgt nu een overzicht van alle talen te zien, waarin je Dutch (Nederlands) selecteert. De optie Dutch (België) is namelijk geen taalpakket, maar omvat voorlopig enkel de Azerty-toetsenbordindeling die in ons land gangbaar is.
• Ga naar de Opties van de toegevoegde taal, klik daar op Download and install language pack en wacht tot de installatie is voltooid. Het Nederlandse taalpakket neemt zo’n 50 megabyte in beslag en is in een paar minuten binnengehaald.
• Plaats de nieuwe taal vervolgens helemaal bovenaan het lijstje, met Move up, zodat het de standaardtaal van Windows 8 wordt.
• Vergeet niet om de toetsenbordindeling even te veranderen in Belgian (Period), anders heb je straks een Nederlands Qwerty-klavier waarmee het wel eens lastig kan zijn om in te loggen.
• Om de nieuwe taal definitief te activeren, hoef je je alleen maar even af te melden en weer aan te melden. Dat doe je via de accountfunctie, rechts bovenaan in de Metro-interface (Sign out).

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard