Al dat gechat beu? Zo blijf je onzichtbaar op Facebook

Al dat gechat beu? Zo blijf je onzichtbaar op Facebook
Nieuws - ICT

FacebookchatJe hebt er vast ook wel een paar: Facebook-contacten die jou, zodra ze je online zien komen, onmiddellijk vastklampen voor een chat. Heb je daar op dat moment geen zin in of tijd voor, weet dan dat je jezelf vrij eenvoudig ‘onzichtbaar’ kunt maken.

Vaak wil je op Facebook alleen maar even meegluren naar wat er in andermans ‘spannende’ leven gebeurt. Snel door wat statusupdates scrollen en dan weer weg, want er moet ook nog gewerkt worden. Een chat is dan wel het laatste wat je kunt gebruiken, maar voor je het weet hang je eraan en doe je je sociale verplichting. Resultaat: weer vijf minuten verkwanseld.

Facebook biedt gelukkig een paar instellingen om het chatgedeelte van het sociale netwerk helemaal naar je hand te zetten. Om te beginnen, maar die oplossing is nogal rigoureus, kun je de chatmodule volledig uitschakelen. Ga daarvoor naar de Opties van de chatbalk (het tandwieltje helemaal rechts onderaan in de browser) en kies voor Chat uitschakelen.
Voor een meer verfijnde methode kies je in het uitklapmenu beter voor voor de Gevanceerde chatinstellingen. Daarmee kan je heel precies aangeven welke contacten (of groepen van contactpersonen) met jou mogen chatten en welke niet. Er zijn twee mogelijkheden die op het eerste gezicht precies hetzelfde doen:
Chat inschakelen voor alle vrienden behalve…
Chat alleen voor bepaalde vrienden uitschakelen…

Een vertaalfout van Facebook, zowaar, want in werkelijkheid is optie twee natuurlijk bedoeld om de chat enkel voor bepaalde contacten ín te schakelen. Vrienden toevoegen of uitsluiten gaat heel makkelijk; zodra je begint te typen vult Facebook de namen automatisch aan. Uiteraard kun je de gemaakte instellingen altijd weer terugdraaien, via dezelfde Geavanceerde chatinstellingen.

Overigens is het ook mogelijk om een contactpersoon tijdens een chatsessie het zwijgen op te leggen, via het geopende chatvenster. Klik hiervoor op het tandwiel (bovenaan het venstertje) en vervolgens op Chat voor ‘naam contactpersoon’ uitschakelen. Persoonlijk raden we je deze weinig subtiele manier van boycotten echter niet aan.

 
© 2003 - 2021 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard