Maak online een professionele foto van jouw website of app

Maak online een professionele foto van jouw website of app
Nieuws - ICT

PlaceitHeb je een nieuwe website of app ontwikkeld en wil je die op een fraaie manier aan de buitenwereld presenteren? Dan kan je natuurlijk een professionele fotograaf en een model inhuren. Het internet biedt sinds kort echter een mooi en gratis alternatief: PlaceIt.

PlaceIt is een origineel zijproject van Breezi.com, een Amerikaanse webdienst waar je je eigen site kan ontwerpen en publiceren. Je vindt er ruim veertig foto’s van smartphones, tablets, desktopcomputers en laptops tegen een realistische achtergrond. Alle belangrijke toestellen zijn vertegenwoordigd: iPhones en iPads, Android-telefoons en -tablets, Windows Phones, pc’s en Macs. Wat de foto’s bijzonder maakt is dat je de (lege) schermen van de toestellen heel eenvoudig kan ‘opvullen’ met een screenshot van jouw website of app. PlaceIt geeft keurig de aanbevolen resolutie weer, maar bij tablets en smartphones komt die doorgaans gewoon overeen met de standaardafmetingen van een schermafbeelding.

Meestal volstaat het om je screenshot via drag & drop op het lege scherm te laten vallen. Ondersteunt je browser die mogelijkheid niet, dan kan je gebruik maken van de knoppen Upload Image en Grab Screenshot From URL (om het beeldmateriaal te importeren vanaf een webadres). De resultaten van PlaceIt zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Dat geldt zeker voor de foto’s waarop een ‘model’ de toestellen bedient en zijn/haar vinger soms levensecht boven de app of website lijkt te zweven. Om je productshot te bewaren: klik met de rechter muisknop op de foto en selecteer ‘Afbeelding opslaan als’.

Screenshots maken? Zo doe je dat
• iPhone/iPod/iPad: houd de home- en powerknop eventjes gelijktijdig ingedrukt.
• Android: druk tegelijk op volume omlaag en de powerknop (Android 4.0 of hoger vereist). Als dat niet werkt, probeer dan de home- en de powerknop.
• Windows Phone 8: houd gelijktijdig de thuisknop (met het Windows-vlaggetje) en de powerbutton ingedrukt.
• Windows-pc: druk op de PrintScreen-toets.
• Mac OS X: gebruik de toetsencombinatie Cmd-Shift-3.

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard