Neem je Spotify-playlists mee naar Deezer (en vice versa)

Neem je Spotify-playlists mee naar Deezer (en vice versa)
Nieuws - ICT

SpotdeezTerwijl we voor ons gsm-abonnement tegenwoordig massaal voor het messcherpe aanbod van de concurrent kiezen, zijn klanten van een streaming-muziekdienst min of meer gedwongen om merktrouw te blijven. Hun zorgvuldig aangelegde muziekbibliotheek en -afspeellijsten zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met één ecosysteem. Gebruikers van Spotify en Deezer hoeven echter niet te wachten tot de Europese Commissie daar eens tegen optreedt. Via een achterdeurtje kunnen zij vandaag al eenvoudig overstappen.

Er zijn verschillende goede redenen om op een bepaald moment van muziekdienst te wisselen. Denk aan het muzikale aanbod dat nét iets anders is, de Spotify-voucher die je voor je verjaardag kreeg (terwijl je bij Deezer zit) of het gratis Deezer-account bij je nieuwe Belgacom-abonnement (terwijl je voorheen Spotify gebruikte). Om de afspeellijsten van de ene muziekdienst naar de andere over te hevelen, heb je om te beginnen een exporteerfunctie nodig. In Deezer en Spotify zelf vind je die feature (uiteraard) niet, maar met de volgende twee websites is dat obstakel makkelijk te omzeilen.

Van Spotify naar Deezer
Spotify-playlists naar Deezer versluizen doe je in een handomdraai met de gratis tool Spotizr:
• Klik in de Spotify-applicatie met de rechter muisknop op de gewenste afspeellijst en kies voor Spotify-URL kopiëren.
• Ga naar Spotizr, log in met je Facebook-account, plak de link in het daarvoor bestemde invoerveld en klik op Import. De afspeellijst verschijnt dan automatisch in Deezer. Hou er wel rekening mee dat bepaalde nummers wellicht niet meer beschikbaar zijn, om de simpele reden dat ze niet in de catalogus van de andere muziekdienst zitten.

Van Deezer naar Spotify
Om over te stappen van Deezer naar Spotify gebruik je de (voorlopig alleen Franstalige) website UseSpotify:
• Open Deezer.com in je webbrowser en klik op de gewenste afspeellijst.
• Klik rechts op de knop Delen. In het nieuwe venster dat dan verschijnt zie je bovenaan de URL van de playlist te staan. Die zou je in principe in z’n geheel in UseSpotify moeten kunnen plakken, maar dat lukte bij ons niet altijd. Met het ID-nummer van de afspeellijst (dat zijn de cijfers aan het einde van de link) werkt het gelukkig ook.
• Plak dus het ID-nummer in UseSpotify, druk op Convertir en klik in kolom drie op Ouvrir dans Spotify om de playlist te openen via de Spotify-applicatie.

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard