Ontdek de controversieelste app van de week

Ontdek de controversieelste app van de week
Nieuws - ICT

NraDe meest controversiële app van de week is de vuurwapen-applicatie  NRA: Practice Range. De National Rifle Association (NRA) is de vuurwapenlobby in de VS die eens te meer in opspraak is geraakt na de zoveelste moordpartij in een school. 

Het is niet honderd procent duidelijk dat de app wel degelijk van de NRA komt, maar ze bevat links naar de officiële site van de organisatie, over wapenveiligheid, nieuws, jacht en wetgeving. 

De app is gratis, maar indien je wil 'oefenen' met bijkomende wapens, moet je wel betalen. Je kan schieten op binnen- en buitenschietstanden. 

Om heel eerlijk te zijn, er zijn veel gewelddadigere mobiele games te vinden dan dit. Toch is er een petitie op gang gekomen om de app te laten verwijderen, omdat de timing voor velen stuitend is - in volle debat over strengere wapenwetgeving en na de Sandy Hook moordpartij. Bij de wapens die je kan gebruiken zijn er militaire wapens en geweren voor sluipschutters. 

De rating is 12+ wegens frequent, intens en realistisch geweld. Aanvankelijk was de leeftijdsindicatie 4+, maar dat vond Apple na de losbarstende kritiek blijkbaar al te gortig. 

Maar is het nu eigenlijk een goede game? Er is tamelijk wat kritiek, met name dat er weinig echt te leren valt over wapens, maar het hele debat wordt overheerst door intense politieke en culturele gevoeligheden. 

Media apps

Nogal wat nieuwsapps gebruiken je sociale netwerken op Facebook en Twitter om op basis daarvan je persoonlijk magazine samen te stellen. Meest bekend en beroemd is Flipboard. Newswhip is een iOS app die niet enkel uw online contacten scant, maar 'een miljard' gebruikers van Facebook en Twitter. Welke verhalen delen en 'liken' die? Het drukst besproken nieuws wordt je door deze app voorgeschoteld.

Je kan selecteren op basis van onderwerpen of land, maar België scoort nog niet hoog genoeg om als apart land te worden vermeld, je zal het moeten stellen met 'Europe'.

De uitgever van Rolling Stone, Wenner Media, zei twee jaar geleden nog dat uitgevers die op de iPad publiceerden dat deden uit waanzin, een gevoel van onveiligheid en vrees, zo herinnert Doug Drinkwater ons op Mashable. Tijden veranderen, en nu staat Rolling Stone op de iPad. Het is niet gratis, maar je kan het magazine wil een maand lang gratis uitproberen. De tabletversie is geïntegreerd met iTunes, zodat je de besproken muziek ook onmiddellijk kan beluisteren en kopen. De app baadt uiteraard in de 'look and feel' van de print publicatie. 

Foto en Video

PicView voor iPad  is een Belgische creatie. De iOS app laat toe commentaar in te spreken bij een foto, en daarbij ook dingen op de foto aan te duiden (te omcirkelen bijvoorbeeld). De foto & geluidsopname kan worden gedeeld op Facebook, Twitter en een PicView-pagina maar kan net zo goed worden gemaild. Er kunnen ook filters en frames worden gebruikt voor het beeld. 

Er is een patent aangevraagd en het is de bedoeling ook bedrijfstoepassingen te ontwikkelen en uit te breiden naar videobeelden. 

Het is een heel mooi idee en de app werkt behoorlijk, maar kan misschien wel wat meer uitleg gebruiken. 

Gratis

Van België naar Frankrijk: AppGratis wordt gemaakt in Parijs en helpt u nieuwe apps ontdekken. Het team van AppGratis bespreekt niet alleen een app, ze zetten de ontwikkelaar van die app er ook toe aan die app gedurende 24 uur gratis aan te bieden of tegen een heel forse korting. Of, wanneer de app freemium is, slepen ze andere toegiften in de wacht.

Voor de app-ontwikkelaar is het een manier om veel aandacht te krijgen, voor AppGratis een manier om veel gebruikers te krijgen - zolang de besprekingen correct zijn - en geld te verdienen. Blijkbaar hebben ze succes: het bedrijf achter de app haalde net 13,5 miljoen dollar op. De talenkennis van het team is een sterk punt en ze zijn trots op hun 7 miljoen gebruikers en razendsnelle groei. 

Ik ben er mij van bewust dat het deze week iOS-apps waren die ik besprak, volgende week probeer ik breder te gaan! Zie ook onze overzicht op www.tijd.be/apps

Update: De Rolling Stone app bevindt zich plots niet meer in de Belgische app-winkel, wel in de Amerikaanse. Afwachten dus of hij terugkeert... 

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard