Twitter lanceert micro-videodienst Vine

Twitter lanceert micro-videodienst Vine
Nieuws - ICT

VineNa 140 tekens voor een ultrakort bericht geeft Twitter je voortaan ook 6 seconden de tijd om een videoclip in te blikken. De nieuwe dienst luistert naar de naam Vine en wordt nu al de Instagram van de filmpjes genoemd.

Vine bestaat voorlopig alleen als gratis iOS-app (iPhone/iPad), maar versies voor de andere belangrijke platformen zullen niet lang op zich laten wachten. Een Vine-filmpje mag slechts zes seconden duren, dus kort en krachtig zijn is de boodschap. Wat niet wil zeggen dat je je tot één saai shot hoeft te beperken. Door simpelweg je scherm aan te raken (=filmen) en weer los te laten deel je je clip immers makkelijk op in verschillende takes. Vooral bij stilstaande onderwerpen geeft dat al gauw het leuke effect van een stop-motion-filmpje. Nog opvallend is dat Vine elke video in een eindeloze loop giet, een gimmick die herinneringen oproept aan de goeie ouwe animated Gif.

Uiteraard kan je je filmpje onmiddellijk sharen, via het Vine-netwerk zelf, Twitter of Facebook. Er is ruimte voor een kort woordje uitleg, de locatie van de opname en de nodige hashtags. Andere gebruikers op hun beurt kunnen je filmpjes liken of een woordje commentaar achterlaten.

Intussen heeft ook de eerste pornografische content zijn weg gevonden naar Vine, en wel in die mate dat de aangebrande clips af en toe ongevraagd in beeld verschijnen – soms zelfs zonder waarschuwing over de inhoud. Gezien Vine vooralsnog een iOS-only toepassing is zou die evolutie wel eens heel nadelig kunnen uitpakken voor de dienst. Apple duldt namelijk geen seksueel getinte afbeeldingen of filmpjes in de apps. Vorige week leidde dat beleid nog geheel onverwacht tot de verwijdering van de app 500px uit de App Store, hoewel dat in wezen een onschuldige portfolio- en fotoshare-toepassing is. De makers van die app werken momenteel aan een oplossing die naaktfoto’s, geüpload door gebruikers, automatisch moet verwijderen. Wordt ongetwijfeld vervolgd dus…

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard