VRT lanceert nieuwe online radioplayer

VRT lanceert nieuwe online radioplayer
Nieuws - ICT

Radio+De VRT heeft deze week een beta-versie gelanceerd van Radio+, een nieuwe applicatie om online naar de openbare radiozenders te luisteren. Dat zijn niet alleen de klassieke fm-zenders, maar ook de digitale zenders: Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel, MNM, MNM Hits, Klara Continuo & Nieuws+.

De verschillende radionetten van de VRT hadden al wel een eigen radioplayer, maar de nieuwe applicatie brengt die allemaal samen in een visueel en contectueel verrijkte omgeving. Zo kan je zien welke artiest er momenteel gespeeld wordt, welk programma bezig is of welke nieuwsitems actueel zijn. De player biedt ook de mogelijkheid om te reageren op radio-uitzendingen via Facebook, Twitter en email.

Het nieuwe platform werd ontwikkeld door de Gentse online studio Little Miss Robot. De nieuwe website kan gebruikt worden op computers, tablets en smartphones. Mobiele applicaties voor iPhone en Android zijn in volle ontwikkeling en worden nog dit voorjaar verwacht.

Wim De Preter

 
© 2003 - 2024 KMOwebsite - DisclaimerIntellectueel eigendomPrivacybeleid   


Websites - Zoekmachine Optimalisatie - E-commerce - Hosting en Domeinbeheer - Multimedia - Feestzaal in Vlaanderen

KMOwebsite is lid van Feweb, de vakorganisatie voor internet-ontwikkelaars.   Onze website voldoet aan de W3C en CSS standaard